Naha anjeun ngagem topéng anu leres? Seueur jalma sering ngalakukeun kasalahan ieu!

2021-08-23


Dina kahirupan sapopoe, seueur jalma anu henteu ngagem topéng kalayan leres! Janten kumaha carana nyabut masker anu leres? Naon kasalahan anu teu kedah dilakukeun nalika ngagem topéng? Khususna, sadayana sok heran, kumaha kedahna topéng disimpen saatos dicabut? [Pengetahuan sains populér di handap ieu ngeunaan masker ngan tiasa dianggo pikeun masker médis biasa atanapi masker bedah médis anu dianggo dina kahirupan biasa sareng pamandangan padamelan. ã€'

Maké topéng, tong nyieun kasalahan ieu!

1. Ulah ngarobah topéng pikeun lila

Jero topéng gampang napel kana zat kayaning protéin jeung cai exhaled ku awak manusa, nu ngabalukarkeun tumuwuhna baktéri. "Pedoman pikeun Grup Pekerjaan Umum sareng Utama pikeun Nganggo Masker (Agustus 2021)" nyarankeun yén waktos nganggo kumulatif unggal topéng henteu kedah langkung ti 8 jam.

2. Maké masker cacad, beueus atawa kotor

Nalika topéng kotor, cacad, ruksak, atanapi bau, kinerja pelindung bakal ngirangan sareng kedah diganti dina waktosna.

3. Maké sababaraha masker dina waktos anu sareng

Nganggo sababaraha topéng sanés ngan ukur tiasa sacara efektif ningkatkeun éfék pelindung, tapi ogé ningkatkeun résistansi engapan sareng tiasa ngarusak cangkéng topéng.

4. Maké kedok barudak

Nalika mésér masker barudak, anjeun kedah parios umur anu berlaku, standar palaksanaan, sareng kategori produk produk. Anjeun ogé kedah milih topéng anu ukuranana raray dumasar kana pangaruh percobaan murangkalih. Kusabab résiko sesak napas, masker barudak henteu cocog pikeun orok di handapeun umur tilu taun. .

Ku alatan éta, panangtayungan pribadi orok jeung barudak di handapeun umur tilu taun kedah panyalindungan pasip, sarta kolotna kedah nyobian ulah nyandak barudak maranéhanana ka tempat umum rame.

5. Daur ulang masker disposable

Ngagunakeun steaming, ngagolakkeun, jeung nyemprot alkohol moal ngidinan didaur ulang masker disposable, tapi bakal ngurangan éfék pelindung, utamana masker nu geus dipaké dina angkutan umum cross-régional atawa rumah sakit jeung tempat rame lianna. Disarankeun yén anjeun henteu nganggo deui aranjeunna.