Beda antara baju isolasi disposable, baju pelindung sareng baju bedah

2021-08-23

Gaun isolasi pakai buang, baju pelindung pakai buang, sareng baju bedah pakai buang sadayana mangrupikeun alat pelindung pribadi anu biasa dianggo di rumah sakit. Tapi dina prosés pangawasan klinis, urang sering mendakan yén staf médis rada bingung ngeunaan tilu ieu. Saatos naroskeun inpormasi, redaktur bakal ngobrol sareng anjeun ngeunaan kamiripan sareng bédana tilu tina aspék ieu di handap.


1. Fungsi


Gaun isolasi anu tiasa dibuang: alat pelindung anu dianggo pikeun tanaga médis pikeun ngahindarkeun kontaminasi ku getih, cairan awak, sareng zat tepa anu sanés nalika kontak, atanapi ngajagi pasien tina inféksi. Gaun isolasi mangrupikeun isolasi dua arah pikeun nyegah staf médis katépaan atanapi kacemar sareng pasien katépaan.


Pakéan pelindung anu tiasa dibuang: alat pelindung anu tiasa dianggo ku staf médis klinis nalika aya hubungan sareng penderita Kelas A atanapi panyakit tepa anu diurus ku panyakit inféksi Kelas A. Pakéan pelindung nyaéta pikeun nyegah inféksi staf médis sareng mangrupikeun barang isolasi.


Gaun bedah disposable: Gaun bedah maénkeun peran pelindung dua arah salami operasi. Kahiji, gown bedah nyieun panghalang antara sabar jeung staf médis, ngurangan kamungkinan staf médis datang kana kontak jeung getih sabar atawa cairan awak sejen tur sumber poténsi inféksi lianna salila operasi; Bréh, gaun bedah bisa meungpeuk kolonisasi / adhesion kana kulit staf médis urang atawa pakean. ) jeung vancomycin-resistant enterococcus (VRE). Ku alatan éta, fungsi panghalang gowns bedah dianggap salaku konci pikeun ngurangan résiko inféksi salila bedah [1].


2. Indikasi ganti baju


Gown isolasi disposable: 1. Nalika ngahubungan penderita kasakit tepa sumebar ku kontak, kayaning nu katépa ku baktéri multidrug-tahan. 2. Nalika ngalaksanakeun isolasi pelindung pasien, sapertos diagnosis, pengobatan sareng asuhan pasien anu kaduruk éksténsif sareng pasien cangkok tulang. 3. Bisa disiram ku getih pasién, cairan awak, sékrési jeung tai. 4. Pikeun asup ka departemén konci sapertos ICU, NICU, sareng bangsal pelindung, naha nganggo gaun isolasi atanapi henteu kedah diputuskeun dumasar kana tujuan asupna sareng status kontak staf médis.


Pakean pelindung disposable: 1. Nalika ngahubungan penderita Kelas A atawa Kelas A kasakit tepa. 2. Nalika ngahubungi pasien anu disangka atanapi dikonfirmasi SARS, Ebola, MERS, flu burung H7N9, sareng sajabana, pedoman kontrol inféksi pang anyarna kedah dituturkeun.


Gaun bedah disposable: Éta disterilisasi sacara ketat sareng dianggo pikeun pengobatan invasif pasien di kamar operasi khusus.


3. Penampilan jeung syarat bahan


pakean isolasi disposable: pakean isolasi disposable biasana dijieun tina bahan non-anyaman, atawa digabungkeun jeung bahan kalawan impermeability hadé, kayaning pilem plastik. Ngaliwatan pamakéan rupa non-anyaman téknologi gabung serat tinimbang interlocking geometric bahan anyaman jeung knitted, éta boga integritas jeung kateguhan. Pakean isolasi kudu bisa nutupan awak jeung sakabeh pakean pikeun ngabentuk panghalang fisik pikeun transmisi mikroorganisme jeung zat séjén. Éta kedah gaduh impermeability, résistansi abrasion sareng résistansi cimata [2]. Ayeuna, teu aya standar khusus di Cina. Aya ngan hiji bubuka ringkes ngeunaan nunda on na nyabut tina gown isolasi dina "Spesifikasi Téknis Isolasi" (gaun isolasi kudu dibuka tukangeun nutupan sakabeh baju jeung kulit kakeunaan), tapi euweuh spésifikasi jeung bahan, jsb Indikator patali. Gaun isolasi tiasa dianggo deui atanapi disposable tanpa topi. Ditilik tina definisi baju isolasi dina "Spesifikasi Téknis pikeun Isolasi di Rumah Sakit", teu aya sarat pikeun anti perméabilitas, sareng baju isolasi tiasa tahan cai atanapi henteu tahan cai.


Standar jelas nyatakeun yén pakean pelindung kedah ngagaduhan fungsi panghalang cair (tahan cai, perméabilitas Uap, résistansi penetrasi getih sintétik, résistansi Uap permukaan), sipat retardant seuneu sareng sipat antistatik, sareng kedah tahan kakuatan pegatna, elongasi nalika putus, filtrasi. Aya sarat pikeun efisiensi.


Gaun bedah anu tiasa dibuang: Taun 2005, nagara kuring ngaluarkeun sababaraha standar anu aya hubunganana sareng gaun bedah (YY/T0506). Standar ieu sami sareng standar Éropa EN13795. Standar ngagaduhan syarat anu jelas ngeunaan sipat panghalang, kakuatan, penetrasi mikroba, sareng kanyamanan bahan gaun bedah. [1]. Gaun bedah kedah kedap, steril, sapotong, sareng tanpa topi. Sacara umum, cuffs of gowns bedah téh elastis, nu gampang mun teu ngagem tur mantuan mun maké sarung leungeun steril. Éta henteu ngan ukur dianggo pikeun ngajagi staf médis tina kontaminasi ku zat tepa, tapi ogé pikeun nangtayungan kaayaan steril tina bagian anu kakeunaan operasi.


Jumlahna


Dina hal penampilan, pakean pelindung ogé dibédakeun tina baju isolasi sareng gaun bedah. Gaun bedah sareng baju isolasi henteu gampang dibédakeun. Éta bisa dibédakeun dumasar kana panjang waistband (waistband tina gown isolasi kudu dihijikeun ka hareup pikeun gampang ngaleupaskeun. waistband tina gown bedah dihijikeun di tukang).

Tina sudut pandang fungsional, tiluna gaduh parapatan. Sarat pikeun gaun bedah pakai buang sareng pakean pelindung sacara signifikan langkung luhur tibatan gaun isolasi pakai buang. Dina kasus dimana baju isolasi biasana dianggo dina prakték klinis (sapertos isolasi kontak tina baktéri tahan multi-ubar), gaun bedah sareng gaun anu tiasa dianggo tiasa dioperasikeun, tapi dimana gaun bedah nganggo kedah dianggo, aranjeunna henteu tiasa diganti ku gaun.

Tina jihat prosés ngagem sareng nyabut, bédana antara baju isolasi sareng baju bedah nyaéta kieu: (1) Nalika ngagem sareng nyabut baju isolasi, perhatikeun permukaan anu bersih pikeun nyegah kontaminasi, sedengkeun gown bedah mayar leuwih perhatian ka operasi aseptic; (2) gown isolasi bisa Ieu dipigawé ku hiji jalma, sarta gown bedah kudu dibantuan ku asisten; (3) Gaun tiasa dianggo sababaraha kali tanpa kontaminasi. Gantung di daérah anu saluyu saatos dianggo, sareng gaun bedah kedah dibersihkeun, disinfeksi / disterilisasi sareng dianggo saatos nganggo sakali. Pakean pelindung disposable ilahar dipaké klinis di laboratorium mikrobiologi, kasakit tepa bangsal tekanan négatip, Ebola, influenza avian, mers jeung epidemics séjén ngajaga staf médis ti patogén. Pamakéan tilu nyaéta ukuran penting pikeun nyegah sareng ngontrol inféksi di rumah sakit, sareng maénkeun peran penting dina ngajagaan pasien sareng pagawe médis.