Kapasitas produksi sarung tangan disposable dipindahkeun ka Cina

2021-08-23


Kusabab wabah parantos nyababkeun kasadaran masarakat ngeunaan panyalindungan kaamanan sareng parobihan dina kabiasaan hirup, sababaraha industri anu teu biasa laun-laun asup kana panon masarakat, khususna para investor. Industri sarung tangan pelindung disposable mangrupikeun salah sahijina, sakali di pasar modal. Panasna luhur.

Dina kontéks globalisasi sareng normalisasi pencegahan sareng kontrol wabah, lonjakan paménta sénsitip waktos sareng paménta konvensional anu bakal datang anu diturunkeun ku éta nyababkeun parobihan anu ageung kana industri sarung tangan pakai global. Parobihan naon anu dijalanan ku industri sarung tangan nganggo? Sabaraha bakal konsumsi global dina mangsa nu bakal datang? Dimana arah investasi masa depan industri sarung tangan disposable dina sektor médis?

1

Kabutuhan sarung

Langkung seueur tibatan sateuacan wabah

Dina taun 2020, industri sarung tangan pakai buang domestik ngayakeun mitos ngeunaan lonjakan prestasi nalika wabah, sareng seueur panyalur sarung tangan domestik ngahasilkeun seueur artos. Tingkat kamakmuran anu luhur ieu terus dugi ka taun ieu. Data nunjukkeun yén dina kuartal kahiji 2021, diantara 380 perusahaan farmasi sareng alat médis A-share, jumlahna aya 11 kauntungan ngaleuwihan 1 milyar yuan. Di antarana, Intech Médis, pamimpin dina industri sarung tangan disposable, malah leuwih pinunjul, achieving kauntungan net 3,736 miliar yuan, ngaronjat sataun-on-taun 2791,66%.

Saatos wabah wabah pneumonia makuta anyar, paménta global pikeun sarung tangan disposable parantos ningkat. Numutkeun data ti Administrasi Umum Adat istiadat Cina, volume ékspor sarung tangan disposable taun 2020 bakal ningkat tina 10,1 milyar per bulan dina dua bulan kahiji sateuacan wabah ka 46,2 milyar per bulan (Nopémber taun anu sami), paningkatan. kurang leuwih 3,6 kali.

Taun ieu, nalika wabah global neraskeun sareng galur anu mutasi muncul, jumlah inféksi naék tina 100 juta dina awal taun ka 200 juta dina ngan ukur 6 bulan. Numutkeun statistik tina Organisasi Kaséhatan Dunia, dugi ka 6 Agustus 2021, jumlah kumulatif kasus pneumonia koronér anyar anu dikonfirmasi di dunya parantos ngaleuwihan 200 juta tanda, anu sami sareng 1 dina 39 jalma di dunya katépaan ku panyakit anyar. pneumonia koronér, sarta proporsi sabenerna bisa jadi leuwih luhur. Galur mutan sapertos Delta, anu pohara tepa, datang langkung agrésif sareng parantos sumebar ka 135 nagara sareng daérah dina waktos anu pondok.

Dina kontéks normalisasi pencegahan sareng kontrol wabah, promulgasi kawijakan umum anu relevan parantos ningkatkeun paménta pikeun sarung tangan. Komisi Kaséhatan Nasional sareng Perencanaan Kulawarga Cina ngaluarkeun "Pedoman Téknis pikeun Pencegahan sareng Kontrol Inféksi Novel Coronavirus di Institusi Médis (Edisi Kahiji)" dina Januari taun ieu, ngabutuhkeun tanaga médis ngagem sarung tangan anu tiasa dianggo upami diperyogikeun; Kamentrian Dagang ngaluarkeun pencegahan sareng kontrol wabah Pedoman Téknis: Jalma anu damel di mall balanja, supermarkét atanapi pasar produk pertanian kedah ngagem topéng sareng sarung tangan nalika ngirim barang ka konsumén...

Data anu relevan nunjukkeun yén kalayan parobihan bertahap kasadaran masarakat ngeunaan panyalindungan kaséhatan sareng kabiasaan hirup, paménta pikeun sarung tangan anu tiasa dianggo sapopoé ogé ningkat. Paménta pasar sarung tangan pakai buang global diperkirakeun ngahontal 1,285.1 milyar ku 2025, kalayan tingkat pertumbuhan taunan sanyawa 15.9% ti 2019 dugi ka 2025, langkung tebih tina tingkat pertumbuhan sanyawa 8.2% ti 2015 dugi ka 2019 dina taun-taun sateuacan wabah.

Kusabab standar hirup anu luhur sareng tingkat panghasilan penduduk di nagara maju, sareng peraturan kaséhatan masarakat anu ketat, dina 2018, nyandak Amérika Serikat salaku conto, konsumsi per kapita sarung tangan disposable di nagara éta parantos ngahontal 250 lembar / jalma / taun; dina waktos éta, Cina sakali Konsumsi per kapita sarung kelamin 6 lembar / jalma / taun. Dina 2020, kusabab dampak wabah, konsumsi sarung tangan disposable di dunya bakal ningkat sacara signifikan. Kalayan rujukan kana data panalungtikan industri anu maju, konsumsi per kapita sarung tangan disposable di Amérika Serikat nyaéta 300 pasang / jalma / taun, sareng konsumsi per kapita sarung tangan disposable di Cina nyaéta 9 pasang / jalma. /Taun.

Insidén industri nunjukkeun yén ku ékonomi booming, pertumbuhan penduduk sareng kasadaran anu ningkat kana panyalindungan kaséhatan, nagara-nagara berkembang diperkirakeun ningali kamekaran kutang dina konsumsi sarung tangan dina jangka pondok dugi ka sedeng. Kalayan kecap séjén, paménta global pikeun sarung disposable jauh ti ngahontal siling, sarta masih aya rohangan badag pikeun tumuwuh di mangsa nu bakal datang.

2

Kapasitas produksi sarung tangan

Mindahkeun ti Asia Tenggara ka Cina

Wartawan nyisir data umum sareng mendakan yén tina sudut pandang distribusi industri, panyalur sarung tangan pakai anu luar biasa di dunya konsentrasi di Malaysia sareng Cina, sapertos Top Gloves, Intech Medical, He Tejia, High Yield Qipin, Blue Sail Medical, jsb .

Baheula, pabrik utama sarung tangan lateks sareng sarung tangan nitrile konsentrasi di Malaysia, sareng panyalur sarung tangan PVC (polyvinyl chloride) dasarna di Cina. Dina taun-taun ayeuna, nalika ranté industri pétrokimia nagara kuring parantos dewasa, kapasitas produksi sarung tangan nitrile parantos nunjukkeun peralihan bertahap ti Asia Tenggara ka China. Numutkeun insiders industri, pangwangunan hiji garis produksi sarung disposable canggih hese tur boga siklus panjang. Umumna disebutkeun, jaman konstruksi sarung PVC disposable nyokot ngeunaan 9 bulan. Pikeun garis produksi sarung nitrile disposable kalawan bangbarung teknis luhur, investasi dina garis produksi tunggal bakal ngaleuwihan 20 juta yuan, sarta siklus produksi fase kahiji nyaeta salami 12 nepi ka 18 bulan. Basis produksi skala ageung kedah investasi sahenteuna 10 bengkel produksi, masing-masing gaduh 8-10 jalur produksi. Bakal butuh leuwih ti 2 nepi ka 3 taun pikeun sakabéh base réngsé sarta nempatkeun kana operasi. Nganggap biaya garis produksi PVC, total investasi peryogi sahenteuna 1,7 milyar dugi ka 2,1 milyar yuan. RMB.

Dina pangaruh wabah, leuwih hese pikeun supplier Asia Tenggara pikeun mastikeun produksi kontinyu jeung stabil tina sarung disposable dina garis produksi maranéhanana. Turunna kapasitas produksi jangka pondok sareng sedeng teu tiasa dihindari, sareng jurang paménta pasar global langkung ageung. Ku alatan éta, insiders industri yakin yén sarung nitrile disposable Cina bakal ngeusian celah suplai ieu, sarta Profitability suppliers sarung nitrile domestik bakal didukung pikeun hiji periode waktu.

Tina sudut pandang pabrik sarung tangan anu tiasa dianggo domestik, moméntum paningkatan kapasitas dina dua taun katukang parantos naék. Ditilik tina kaayaan pamutahiran ayeuna, diantara pausahaan lagu sarung disposable domestik ngarah, Intech Médis mangrupa produsén kalawan investasi rélatif badag dina industri global. Pausahaan boga tilu basa produksi sarung di Zibo, Qingzhou jeung Huaibei nasional. Sababaraha dinten kapengker, pikeun ngaréspon patarosan naha kapasitas produksi Intech Healthcare ngembang gancang teuing, Liu Fangyi, pupuhu perusahaan, sakali nyarios yén â € œkapasitas produksi kualitas luhur moal kaleuleuwihan.â € Ti sudut pandang ayeuna, kalayan peluncuran stabil kapasitas produksi, Intech Médis boga kasempetan pikeun nangkep pangsa pasar di mangsa nu bakal datang. Laporan Panaliti Sekuritas Kulon Kidul nunjukkeun yén dina kuartal kadua taun 2022, kapasitas produksi taunan sarung tangan nganggo Intech Médis bakal ngahontal 120 milyar, sakitar 2.3 kali kapasitas produksi taunan ayeuna. "Duit nyata" anu dibangkitkeun nalika wabah parantos janten dasar kauangan perusahaan pikeun mastikeun palaksanaan lancar tina proyék paningkatan kapasitas.

Perlu dicatet yén, numutkeun laporan taunan Ingram Medical 2020, aliran kas bersih perusahaan tina kagiatan operasi nyaéta 8.590 milyar yuan, sedengkeun dana moneter saluhureun 5.009 milyar yuan; dina laporan triwulanan taun ieu, arus kas bersih perusahaan tina kagiatan operasi éta 3,075 milyar yuan. Yuan, paningkatan sataun-on-taun 10 kali, salila période ngalaporkeun, dana moneter éta saluhur 7,086 miliar yuan, paningkatan 8,6 kali leuwih période sarua taun ka tukang.

3

Konci pikeun kauntungan

Tingali kana kamampuan kontrol biaya

Kamampuhan kontrol biaya mangrupikeun salah sahiji faktor utama anu nangtukeun kauntungan kahareup perusahaan sarung tangan. Insidén industri nunjukkeun yén dina komposisi biaya industri sarung tangan pakain, dua barang munggaran anu nyababkeun proporsi panggedéna nyaéta biaya bahan baku sareng biaya énergi.

Data umum nunjukkeun yén diantara perusahaan anu ayeuna investasi di pabrik sarung tangan di industri, ngan Ingram Medical sareng Blue Sail Medical gaduh rencana investasi kogenerasi. Kusabab ambang investasi anu ketat pisan sareng tinjauan énergi pembangkit listrik termal, dina 2020, Intech Medical ngumumkeun yén éta bakal investasi dina gabungan panas sareng proyék listrik di Huaining sareng Linxiang. Kapasitas produksi taunan anu direncanakeun tina 80 milyar nitrile butyronitrile bakal janten kontrol biaya industri. Kapasitas anu paling sanggup. Ingram Médis sakali nyatakeun dina platform interaksi investor yén dina hal kontrol biaya, Ingram Médis parantos ngahontal tingkat anu pangsaéna dina industri.

Salaku tambahan, Ingram Medical ngaluarkeun pengumuman dina April taun ieu yén perusahaan ngahontal panghasilan operasi 6.734 milyar yuan dina kuartal kahiji 2021, paningkatan 770.86% sataun-on-taun, sareng kauntungan bersih 3.736 milyar yuan, anu leuwih hade tinimbang dua raksasa sarung luhur di Malaysia jeung Hetejia. Ngalegaan pangsa pasar global.

Hal ieu dipikaharti yén Intco Médis ngalayanan ngeunaan 10.000 konsumén di leuwih ti 120 nagara jeung wewengkon di sakuliah dunya; merek parusahaan sorangan "Intco" jeung "Dasar" geus hasil ngadegkeun sorangan di lima pasar buana. Ayeuna, kapasitas produksi taunan sarung tangan pelindung disposable Incorporated ngadeukeutan 10% tina konsumsi taunan global. Atas dasar ieu, proyék-proyék perusahaan dina hal ningkatkeun kapasitas produksi sareng kontrol biaya parantos diluncurkeun sareng maju kalayan lancar.

Insidén industri yakin yén dibandingkeun sareng Malaysia, industri sarung tangan pakai buang Cina gaduh kaunggulan sistemik dina bahan baku, tanaga, lahan sareng aspék sanésna. Dina mangsa nu bakal datang, trend mindahkeun industri ka Cina atra. Pabrikan domestik nyanghareupan kasempetan pamutahiran utama, sareng bentang kalapa ogé bakal robih. Dina waktos anu sami, insider industri ogé nunjukkeun yén lima taun ka hareup bakal janten waktos kritis pikeun kapasitas produksi sarung tangan nganggo Cina pikeun ngagancangkeun éksporna ka laut sareng ngeusian paménta domestik. Saatos ledakan kontinyu tina kinerja perusahaan-perusahaan terkemuka di industri, industri sarung tangan disposable domestik diperkirakeun mindahkeun gears sareng ngalebetkeun "kurva pertumbuhan" jangka panjang sareng stabil.